Trier Duitsland

Over Trier

Trier is een stad aan de Moezel in Duitsland. Trier kent nog veel bezienswaardigheden overgebleven uit de tijd dat de keizers over de stad heerste, zoals porta Nigra en het Amphitheater. Samen met de Dom en onze lieve vrouwekerk staan de Romeinse overblijfselen op de werelderfgoed van Unesco.

Trier mag zich dan ook met trots de oudste stad van Duitsland en een metropool aan de Moezel noemen.

Een Romeinse stad

Trier werd gebouwd in de 16e eeuw voor Christus na opdracht van de Romeinse keizer Augustus. De stad besloeg ongeveer een oppervlakte van 285 ha en had ongeveer 80.000 inwoners. Hier kwam verandering in door de volksverhuizing in de middeleeuwen. Trier werd een burgerstad en de keizers werden vervangen door aartsbisschoppen. In deze tijd kreeg de stad zijn stadsmuur.

Helaas heeft ook Trier geleden onder de tweede oorlog en zijn er in deze periode veel gebouwen beschadigd. De jaren die volgden werden gebruikt om de stad opnieuw op te bouwen. Tegenwoordig heeft Trier ongeveer 100.000 inwoners en wordt deze stad gezien als een universiteitsstad. En voor toeristen is het niet alleen dankzij zijn cultuur en geschiedenis, maar ook dankzij zijn ligging, een geliefde stad.

Winkelen

Behalve geschiedenis kent Trier ook een gezellig en sfeervol winkelcentrum bij en rondom de Hauptmarkt. De winkelstraten liggen bij elkaar en er zijn genoeg cafe’s, terassen en restaurants voor een hapje en een drankje.

Rondom Trier zijn verschillende wijnboeren en de stad kent verschillende wijnkelders waar je die wijn kunt proeven.

De mensen achter Trierduitsland.nl

Wij zijn Patrick en Angelina en als echte reis en vakantie liefhebbers gaan we graag op pad. Eén van onze favoriete vakantiebestemmingen is Trier. Het is een gezellige stad met veel cultuur. We vinden het heerlijk om er gewoon even rond te wandelen en te genieten van alles om ons heen. Maar het is natuurlijk ook een stad waar je een lekker schnitzel op je bord krijgt.

Naast Trier zijn er nog vele andere steden in de Moezel die een bezoek waard zijn, neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje op onze site Cochem Duitsland.

Ook interessant

Hauptmarkt
De Hauptmarkt kan gezien worden als het bekendste plein van Trier. Het is een plein vol leven, met aan de rand karakteristieke huizen en gebouwen. Deze huizen zijn gebouwd in verschillende stijlen, zoals renaissance, barok en classicisme. De Hauptmarkt wordt vaak gebruikt voor markten en feesten Marktkruis […]lees verder...
Omgeving Trier
Trier is een stad gelegen langs de Moezel. Niet alleen Trier, maar ook de omgeving Trier is de moeite van een bezoek waar. Het Moezelgebied kent nog meer mooi steden, zoals Cochem en Koblenz. Een rondtocht door het gebied en zo meerdere steden bezoeken is zeker een […]lees verder...
Bezienswaardigheden
Trier kent veel bezienswaardigheden die nog stammen uit de tijd dat de stad net opgebouwd werd. Andere bezienswaardigheden stammen juist uit de middeleeuwen. Porta Nigra Porta Nigra, vertaalt uit het Latijns zwarte poort. Het is een poort waarvan je gelijk weet waarom hij zo heet, als je […]lees verder...