Trier Duitsland

Omgeving Trier

Trier is een stad gelegen langs de Moezel. Niet alleen Trier, maar ook de omgeving Trier is de moeite van een bezoek waar. Het Moezelgebied kent nog meer mooi steden, zoals Cochem en Koblenz. Een rondtocht door het gebied en zo meerdere steden bezoeken is zeker een aanrader. Luxemburg ligt op een steenworp afstand en is tevens goed te combineren met een bezoek aan Trier en het Moezelgebied.

Moezelgebied

Moezel Rivier van 544 kilometer, het grootste deel van de rivier loopt door Duitsland. Een deel er van vormt de grens met Luxemburg. De Moezel loopt tussen de Franse rivier Col de Bussang en de Rijn. De Moezel staat vooral bekend om zijn vele bochten.

Het Moezelgebied is niet alleen bekend om zijn gelijknamige rivier, maar ook om zijn wijnen. Er zijn verschillende wijngaarden, wijnkelders en wijnbars waar je de Moezelwijn kunt proeven.

Zeker voor wandel en fietsliefhebbers is het Moezelgebied een aanrader. Er zijn verschillende mooie wandel en fietsroutes die je kunt lopen en fietsen in dit gebied. Ben je niet zo actief? Dan is een boottocht over de Moezel ook een goede manier om van de omgeving te genieten.

Cochem

Cochem is vooral bekend van Kasteel Rijksburcht Cochem. Dit kasteel staat op een heuvel, van waar je uitkijkt over Cochem. Het kasteel is zowel lopend als met de bus bereikbaar.

Ook Cochem zelf is een gezellige stad om te bezoeken. Er zijn verschillende restaurants met terrasjes. De stad kent een sfeervol marktplaats en er zijn verschillende historische gebouwen die Cochem karakter geven.

Koblenz

In deze plaats gaat de Moezel over in de Rijn. Net als Trier is ook Koblenz één van de oudere steden van Duitsland. De stad werd opgericht in de Romeinse tijd. Er zijn nog verschillende overblijfselen uit deze tijd, zoals delen van de oude stadsmuur. Daarnaast zijn er bezienswaardigheden als kerken en paleizen.

Koblenz is een stad vol gezellige straatjes, pleinen en restaurants. Naast de bezienswaardigheden is Koblenz ook een stad van wijn.

Bitburg

Ook deze stad is de moeite van een bezoek waar. Bitburg is vooral bekend van degelijknamige Bitburger bierbrouwerij. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het Eiffelpark, de Romeinse villa Otrang en burg Neuerburg.

De Bitburg bierbrouwerij heeft een bezoekerscentrum en shop. Ideaal om een bezoek aan Bitburg compleet te maken.

Ook interessant

Keurvorstelijk paleis
Het keurvorstelijk werd vanaf het begin van de 17e eeuw tot 1749 gebruikt door de keurvorsten van Trier. Lothar von Metternich zorgde voor een flinke uitbreiding van het paleis met een noord en oostvleugel. Later werd het paleis nog verder uitgebreid met een west en zuidvleugel. Bij […]lees verder...
Hotel Trier
Trier is een gezellige stad met veel sfeer. Vanuit Nederland is het te doen om er een dagtrip van te maken, maar je zult merken dat dat net iets te kort is. Als je Trier goed wilt zien is het raadzaam een hotel te zoeken. In Trier […]lees verder...
Excursie Trier
Weet je nog niet zo goed wat je in Trier wil doen of wil je meer van de omgeving zien met een reisgezelschap? Dan kan een excursie Trier de uitkomst zijn. Busreis Trier Soms wil je graag ergens heen, maar zie je het niet zitten om zelf […]lees verder...