Trier Duitsland

Kerstmarkt Trier

Een jaarlijks terugkerend evenement zijn de kerstmarkten. Deze worden in de maanden November en December gehouden in verschillende landen. Ook in Trier is zo’n kerstmarkt. De Trierer Wihnachts Markt is een markt waar de Duitse gastvrijheid helemaal tot z’n recht komt.

De kerstmarkt in Trier is een grote markt met maar liefst 95 sfeervol versierde kramen van hout. Ideaal voor wie alvast zijn kerstinkopen wil doen. Er zijn kramen met kerstversieringen, glas en aardewerk, speelgoed en kaarsen. Genoeg voor wie een cadeau voor onder de boom wil of iets leuks voor in de boom.

Ook aan de innerlijke mens is gedacht. Er zijn aardappelpannekoeken en natuurlijk is er ook Glühwein. Warme wijn die niet alleen in Duitsland populair is, maar ook onder ons Nederlanders.

Behalve een gezellige markt, zijn er ook andere evenementen die dagelijks wisselen, zoals concerten, het kiezen van de Glühweinkoningin, een winterbioscoop en een poppentheater.

Auteursrecht foto Vereninging Trierer kerstmarkt

Het is goed te doen om vanuit Nederland naar Trier te gaan voor een dagtrip. Vanuit Eindhoven is het ongeveer twee en een half uur rijden. Er zijn verschillende hotels in de omgeving van Trier en in Trier zelf. Als je de rijafstand te lang vind voor een dag, zou je ook langer kunnen verblijven.

Deze markt wordt gehouden van 25 november tot en met 22 december 2013 en is te vinden op de grote markt en bij het plein van de Dom. Heb je de kerstmarkt gemist? Het is een terugkerend evenement. In 2014 zal hij er weer zijn.