Trier Duitsland

Amfitheater Trier

Amfitheater Trier werd gebouwd rond het jaar 100 na christus. Tegenwoordig is er alleen nog maar een grondplan en een paar muren van dit ooit zo magnifieke amfitheater over. Toch blijft het een indrukwekkend bouwwerk, dat je gezien moet hebben als je de stad Trier bezoekt.

Gladiatoren en excuties

Amfitheater Trier werd voornamelijk gebruikt voor gladiatorengevechten. De getrainde gladiatoren vochten niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen verschillende wilde dieren. Voor deze gevechten werden verschillende soorten wapens gebruikt.

Daarnaast werd het amfitheater ook gebruikt voor executies van voornamelijk Frankische koningen en Germanen. Zij mochten net zoals de gladiatoren strijden. Maar aangezien zij niet getraind waren, was het voor de gevangen een kansloos gevecht.
amfitheater trier

Deel van de stadsmuur

Daarnaast maakte het theater deel uit van de stadsmuur en werd hij gebruikt als de oostelijke poort.
Na de val van het West Romeinse rijk, bleef er weinig over van dit Amfitheater. Stenen werden gebruikt als bouwmateriaal voor andere gebouwen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er tegenwoordig slechts een ruïne over is.

Gebouwd tegen helling

Het amfitheater werd gebouwd tegen de helling van de Petriberg. Zo konden de tribunes op een natuurlijk wijze van hoog naar beneden worden gemaakt. Dit amfitheater is de op negen na grootste amfitheater dat door de Romeinen werd gebouwd.

Amfitheater Trier bestaat uit drie rangen. Via verschillende ingangen kon het publiek plaats nemen op de tribune. Bij elkaar konden er ongeveer 20.000 mensen in.

Amfitheater Trier staat op de werelderfgoed lijst van Unesco

Ook interessant

Excursie Trier
Weet je nog niet zo goed wat je in Trier wil doen of wil je meer van de omgeving zien met een reisgezelschap? Dan kan een excursie Trier de uitkomst zijn. Busreis Trier Soms wil je graag ergens heen, maar zie je het niet zitten om zelf […]lees verder...
Thermenmuseum
Als je in Rome komt, merk je dat door een openlucht museum loopt. Elke keer als er opgravingen zijn, omdat er iets nieuws gaat komen, stuiten de gravers weer op iets van archeologische waarde. Het is goed te doen om vanuit Nederland naar Rome te gaan en […]lees verder...
Keurvorstelijk paleis
Het keurvorstelijk werd vanaf het begin van de 17e eeuw tot 1749 gebruikt door de keurvorsten van Trier. Lothar von Metternich zorgde voor een flinke uitbreiding van het paleis met een noord en oostvleugel. Later werd het paleis nog verder uitgebreid met een west en zuidvleugel. Bij […]lees verder...